Overkapping kopen?Als je overweegt om een terrasoverkapping te nemen, wil je natuurlijk weten wat je precies koopt. Een terrasoverkapping is namelijk niet iets wat je ‘zomaar even’ aanschaft, het is toch een behoorlijke investering. Want waarom zou je een terrasoverkapping kopen? Omdat deze alle onderstaande tien voordelen heeft.

1. De zonwerende functie van een terrasoverkapping

Een van de belangrijkste voordelen van een terrasoverkapping is dat deze je beschermt tegen de felle zon. Het is heerlijk om lekker koel onder je terrasoverkapping te zitten en daarbij houd je natuurlijk vrij zicht op de tuin. Als je een zonnescherm neemt, ben je toch vaak een deel of het hele zicht richting tuin kwijt.

2. Een groot deel van het jaar kun je buiten zitten

Een ander voordeel van terrasoverkapping is dat je, zelfs bij minder goed weer, de mogelijkheid hebt om buiten te kunnen zitten. De regen valt langs je heen en jij zit lekker droog onder je overkapping. Als het zonnetje af en toe doorbreekt, is het in een oogwenk weer heerlijk wam onder de overkapping.

3. Eenvoudig om een veranda realiseren

Het is mogelijk om de terrasoverkapping uit te breiden met zijwanden en/ of voorwanden met een schuifdeur. Het voordeel hiervan is dat je op deze manier eenvoudig een echte veranda creëert. Je kunt dan ook op zonnige dagen in de wintermaanden genieten van de heerlijke zonnewarmte.

4. Geen hinderlijke UV-stralen

De meeste materialen waar overkappingen van gemaakt zijn, houden UV-stralen tegen. Het belangrijkste voordeel is dat je nu zelf goed beschermd bent tegen de zon, maar ook je tuinmeubels zullen niet zo snel verkleuren. Hierdoor zullen deze ook weer langer meegaan.

5. Een terrasoverkapping geeft extra opbergruimte

Een voordeel van terrasoverkappingen is ook dat je nooit meer je tuinmeubels naar de zolder hoeft te zeulen. Deze blijven namelijk overdekt staan onder de overkapping. Ook andere zaken als tuingereedschap en potplanten kunnen prima overwinteren onder een terrasoverkapping.